Referat fra vinterturen -97

Vinterturen gikk i år som planlagt i skogene på Romeriksåsen, nord for Oslo. De som var med var Terje Strømsnes, Bjørn og Trond.

Vi reiste fra Kolbotn på lørdag 1.3., og kjørte til Hakkim hvor vi parkerte Terje sin bil. Herfra gikk vi ca. 3 km på ski, første halvparten i løyper, og andre halvparten utenfor løyper. Vi var da kommet frem til Guriputten, hvor vi hadde planlagt å slå leir. Dette ble gjort, og vi gikk i gang med å hugge ved for kvelden. Etter noen energiske timer hadde vi nok ved, og kunne fyre opp bålet i det mørket begynte å senke seg over skogene.

Vi hadde vært så forutseende at vi hadde kjøpt med oss pølser i store mengder. Dette ble fortært, godt hjulpet av en flaske einerdram ved navn Faun. Man bør merke seg navnet til senere turer.

Praten gikk om løst og fast til det ble på tide å legge seg for den ene turdeltageren etter den andre.

Morgenen rant med litt disige forhold. Frokosten ble fortært i stillhet for ikke å forstyrre idyllen rundt oss, og etter noen få timer var det på tide å rive teltet og komme seg hjemover. Bjørn klarte å ødelegge den ene bindingen sin da vi skulle gå. Det endte med at han måtte surre skien fast til foten for å få med seg skien hjem. Han fikk en tung tur tilbake til bilen. Det fikk Terje og. Ca. kl. 1400 var vi tilbake ved bilen, og en og en halv time senere var alle trygt hjemme igjen. Alt i alt var turen av passe lengde når hovedmålet var 'a ligge ute i skogen en vinternatt. Det var synd ikke flere var med slik at flere kunne delt på de gleder ig sorger en kan møte i skogen rundt et leirbål.

 

Trond Nybø

[Tilbake til Hovedside]