Referat fra Vinterturen 1995

4. Februar

Vinterturen som iår var dedikert Norefjell ble avholdt 4 febr. i henhold til årsplanen. Dagsturen ble på forhånd gradert til lett/passe og var ment som en topptur med utgangspunkt fra Tempelsæter via Høgevarde til Gråfjell for så å returnere Tempelsæter fra Nord. Turdeltakelsen var upåklagelig. I tillegg til en gjest stilte samtlige Gastrocnemius'er.

En deltaker rekord på 10 er dermed et faktum....

Turen gikk nesten av stabelen fra Texaco Kolboten kl 8:00 som planlagt. d.v.s. det årevåkene styret oppdaget raskt at kartet over Norefjell hadde tatt værmeldingen på alvor og valgt å bli hjemme. Etter at hjemmet til Kjell raskt, men effektivt var blitt endevendt uten resultater, ble det avsatt midler fra klubbkassen til et nytt kart.

Ca. kl 11.30 (1,5t etter planen) sto 10 man klare på et vindfult Tempelsæter. På toppene blåste det opp til kuling kast og det var kun preparert løyper i lavlandet. Etter et improvisert styremøte ble toppturen skrinlagt og en alternativ rute langs nypreparerte løyper sydover mot Norefjellstua ble iverksatt isteden.

En stund etter avmarsj dreide vi (etter sterke ønsker fra enkelte deltakere) likevel syd vestover mot de lavereliggende høydedragene på Norefjell.

Vel oppe på høydedragene kunne man i blåsten bare konstatere hvilket skieldorado Norefjell i all sin prakt er. Lysten til likevel å prøve seg på toppen, til tross for vinden var nok stor hos mange, men frykten for at det lett kunne bli en "Værsting tur" veide tyngst.

Da det nærmet seg lunch dreide vi østover ned mot tregrensen, for å søke ly fra vinden. Etter et velsmakende måltid lett kryddret med naturskjønne omgivelser satte vi kursen tilbake mot Tempelsæter.

Tilbaketuren gikk på nypreparerte løyper i flotte nasjonaromantiske omgivelser med skigaarer og lafta tømmerhytter som noe av ingrediensene. Vinden bidro nok dessverre til å redusere sinnstemningen noe.

Vel tilbake på Tempelsæter benyttet de som hadde fjellski annledningen til å pusse til på Telemarks teknikken i slalombakken. Turen ble så offisielt avsluttet med en kaffekopp på Templsæter (Uten "Bråkete" musikanter)

Og alle var enig at det var en fin tur...

Bernt Jordbræk

[Tilbake til Hovedside]