Referat vintertur søndag 10.2.2013

 

Deltakere: Bjørn Aaslie, Kjell Ø., Terje Haugen, Kjell S.

Vi møtte alle opp på Greverud hos Terje kl 1000.

Kjell Ø. og Kjell S. kjørte.

Turen var opprinnelig planlagt å gå på ski fra Tranby til Skui, men når man har med seg kjentfolk (Terje) så ble det gjort noen små justeringer. Turen ble endret fra punkt til punkt tur, til rundtur fra Vestmarksetra, hvor bilene ble parkert.

I Vestmarka var det mer enn nok med snø og gode preppede skiløyper. Når vi har med oss en smørings ekspert (Terje) så ble det fort klart hvilken smøring som skulle brukes, V40/VR40 (Blå ekstra).

Været var overskyet med noe snø, men for det meste opphold med temperatur rundt minus 5.

Vi startet å gå ca kl 1100 og var tilbake på parkeringsplassen ca kl 1515.

Turen gikk fra Vestmarksetra – Grønland – MikkelsbonnVestergyllen -  Store Sandungen – Furuholmen – tilbake til Vestmarksetra. Totalt 24 km.

Grønland kafe var åpen, men fikk ikke besøk fra Gastrocnemius medlemmer, etter 3 min. stopp så bar det videre.

Neste stopp var Mikkelsbonn, enkel servering og varmestue som ble testet av Kjell Ø. Etter 20 min stopp så bar det videre til Vestergyllen – Store Sandungen også til Furuholmen hvor det var en liten kafè.  Der kjøpte vi en kaffe kopp, vaffel og noe annet. Det ble rundt 45 min stopp.  Fra kafè til bilen var det kun en 15 min. skitur. Kalde og våte, da var det godt å se bilen.

Vi var alle enige om at det var en fin skitur.  Vi gikk så å si i følge hele veien, men på slutten ble turarrangøren hengende noe etter. Det er som Bjørn sa, vi er ikke 20 år lengre. Alderen tynger og med en vond albue så blir man fort hengende litt etter. Kanskje noe svakt tempo for skifantomet Terje.

 

Referent og turarrangør Kjell S.