Referat vintertur 2012

 

Turen gikk av stabelen fra fredag 2. mars til søndag 4. mars.

 

Kjell S. (som var sporty og stilte med bil) og Bjørn reiste fra Ski og plukket opp Kjell Ø. på Kolbotn kl. 14.30. Turen gikk deretter ut av Oslo hvor Terje (som også kjørte) og Lars lå noen minutter foran i løype på vei til Valdres. Vi stoppet i Bagn for hamstring av mat og drikke samt en liten matbit, før turen gikk videre mot Tisleidalen og hytta til Bjørn. Ca kl. 19.00 var vi vel framme og utpakking og romfordeling begynte. Siden hytta var god og varm, var det ikke noe ekstra som måtte gjøres, derfor benket vi oss foran peisen for en god prat, godt drikke(Lars hadde med en stooor og god Cognac) og litt smågodt å bite i. Det gikk langt på natt før de siste var i seng og roen falt over WeBjørntun.

 

Lørdag våknet vi til et nydelig vær og frokosten ble raskt tilberedt og satt på bordet. Kjells Ø.mlett var en selvfølge, og selv om kokken ikke var fornøyd utsende, var vi godt fornøyd med smaken. Etter frokost ble det smøring av 5 par ski, og det tok vår eminente skismører/-trener Terje seg av. Terje valgte universalklister som ble godt smurt inn med hendene, og dette passet perfekt for alle og vi gir honnør til Terje for dette.  Siden Bjørn ikke var helt i form, valge han med støtte fra Lars, en litt kortere rute som startet fra hytteveggen (litt isete løyper fram til hovedløypa). De tre andre valge å kjøre direkte til hovedløypa og starte på et litt høyere punkt.  Været og føret var flott og turen ble en nytelse for alle.

Når Lars og Bjørn var vel tilbake, startet de med fylling og oppvarming av stampen. Denne trenger litt god tid for å bli varm, så det var ikke for tidlig. Etter resten av kvintetten var tilbake, ble det utveksling av erfaring, litt prat før vi startet opp med middagen. Vi passet samtidig på å fyre godt på stampen og sjekke temperaturen. Når middagen var vel fortært og vi hadde benket oss i sofaen igjen viste stokkanden nærmere 30 grader, og etter en stund var Kjell S. klar for første dukkert. Noe Kjell ikke var klar over, var at temperaturen lenger ned i stampen ofte er kaldere, og når Kjell så kjekt hoppet ned i midten, spratt han raskt opp igjen. Det var nok for kaldt. Lars foreslo å legge på lokket og etter en liten stund viste stokkanda 34 grader. Klokken var da ca 21.30 og med Bjørn i front forsvant alle ned i stampen. Litt kaldt i begynnelsen, men etter en kort røring i stampen, samt ekstra god fyring hadde alle (eller?) en god og varm opplevelse med godt drikke i noen timer, og temperaturen viste stabilt 36 grader. Etter sistemann (Kjell Ø.) klarte å rive seg løs fra badet, var alle passe sigende og klar for senga. Faktisk tidligere enn fredagen, sank roen seg over hytta.

 

Søndag var Kjell S. opp ca kl. 08.00 og klar for Vasaloppet på TV, noe som ikke ble vist på NRK1 L, men da ble det i hvert fall en tidlig frokost på alle sammen. Etter en lang og god frokost, ble det opprydding, oppvask med mer og deretter satt vi nesen hjemover. Alle var vel hjemme før søndagsmiddagen.

 

 

For styret i Gastrocnemius spadserclubb

 

Bjørn