Referat Vintertur 6 mars 2011

 

Årets vintertur var en skitur med oppstart fra Sollihøgda.

 

Det var i utgangspunktet 4 påmeldt til turen, men vi fikk et fra fall grunnet sykdom.

 

Kjell Ø og Lars startet kl. 9:15 fra Oppegård med retning Høvik der Terje skulle plukkes opp. Vi fortsatt videre til Sollihøgda. Her ankom turdeltakerne kl . 10:15.

Værforholdene denne søndagen var på vår side, med lettskyet pent vær. Temperaturen lå på et par grader minus. Dette medførte at det ikke ble gjort noen smøringstilpasninger på stedet utover forberedelsene som var gjort kvelden før. Dette viste seg også å holde i praksis.

 

Vi valgte midtre trase fra Sollihøgda til Sørsetra. Det var overraskende få i løypa som var på tur innover. Vi traff imidlertid en del som tydelig hadde vært tidlig opp og som var på tur hjemover såpass tidlig på dagen. Vi konkluderte med at dette var de mest ivrige ski-entusiastene som var på vei hjem igjen for å følge 5 mila i Holmenkollen, etter den obligatoriske søndags skituren. 

Fra Sørsetra gikk turen videre til Kleivstua. Her varslet Lars til Kleivstua at de måtte sette i gang kaffetrakteren og vaffel produksjon, mens Kjell og Terje ønsket å teste litt av sporet mot Løvlia. Etter å ha gjort dette (ca. 5 km tur/retur) returnerte Kjell og Terje til Kleivstua for bespisning.

 

Etter å ha gjort litt smøringstilpassinger fortsatte turen til Kongens utsikt der vi bivånet et flott syn utover Tyrifjorden, fortsatte vi videre via Finneflakseter tilbake til Sørsetra.

På Sørsetra tok vi en ny stopp der vi ble sittende i solveggen for å høre på innspurten på 5 mila på radio, før vi fortsatte videre tilbake til Sollihøgda med gjennomførte 27 km / 32 km. Terje ble avlevert på Høvik før resten av følget fortsatte til Oppegård.

 

 

For styret 2011/Lars