Referat – Vintertur 2009

 

 

 

Årets vintertur ble dagstur i Nordmarka med start fra parkeringsplassen   Sognsvann  lørdag 7. mars kl 1000.  Temperaturene hadde dagene i  forveien  vært  vekslende mellom +3 og -3, med nedbør i form av sludd og snø.  Forholdene lå derfor godt til rette for en tur helt uten skiglede.  Bjørn, Kjell S, Kjell Ø, Lars og Terje var likevel optimister og klare for frisk luft og fysisk fostring.

 

Vi la i vei oppover langs østsiden av Sognsvann med godt mot og bange anelser. Først litt bakglatt, så litt mer bakglatt, og litt lugging gjorde at vi tok en liten teknisk etter en km. Litt kreative og individuelle blandinger av smøringer gjorde at noen fikk litt bedre ski og noen litt dårligere. Referenten hadde etter forholdene perfekte ski  i 2 km med en blanding av VR 70 og Rode Multigrade, men i stigningen opp mot Ullevålseter  bygde snøkladdene seg opp under skiene slik at faren for å trå over var overhengende.

 

Skraping og smøring med litt kaldere blanding ved Ullevållseter gjorde skiene noe bedre, men i bakkene fra Lørenseter  mot Kobberhaugen slet de fleste med litt bakglatt, litt lugging og kladder. Lars ga opp, snudde nesten oppe ved Kobberhaugshytta og ”gikk” nedover bakkene til Ullevålseter  igjen. Vi andre slet oss over Kobberhaugen og videre innover til Kikut.  Sjelden har Kaffe og vafler smakt så godt.

 

Lars ventet på Ullevålseter, så rasten ble kort. Litt justering av smøringen med et tynt lag med Rode multigade under den andre guffa, gjorde igjen underverker. Bare litt lugging og litt bakglatt, men det gikk ”greit”, samme vei tilbake. Referenten tok en liten sving om Appelsinhaugen, Blankvann og Aurtjern istedenfor å gå over Kobberhaugen, men kom inn på samme løypa mot Ulevålseter og Sognsvann.  Den siste biten var det ingen skispor, men fortsatt bakglatt og lugging.             

 

Turen var på forhånd karakterisert som ”lett/ middels lett,  eller ”et helvete”, avhengig av skiform og skiferdigheter,  men ikke verre enn at alle skulle klare å  gjennomføre, og unertegnede hadde eplekjekt garantert en spektakulær skiopplevelse i innkallingen.

 

Konklusjon: Turen ble omtrent som forutsatt.  Et sted mellom middels lett/tung til et helvete, og det må vel sies å være spektakulært og oppleve halvmeters kladder under skiene!  Mye galgenhumor og pågangsmot  gjorde at de fleste syntes at turen ikke ble så værst, sier jeg nå et halvt år senere.

 

 

 

 

 

Greverud 31.07.2009

Terje Haugen

Referent