Vinterturen 2006

 

Tur referat

 

Vinterturen ble i år avviklet etter planen.   Turen var lagt opp som en kort helgetur på Romeriksåsen, med overnatting fra lørdag til søndag.   Det var tre som hadde meldt seg på tur denne gangen, Trond, Kjell Ø. og Lars. 

 

Det var avreise fra Kolbotn lørdag 18. mars kl 0900.  Kjell stilte med bil, og plukket opp resten av turfølget på sine bopeler.

 

Etter litt kryssing frem og tilbake i nærområdet rundt Kolbotn, kom vi til slutt til Råsjøen, hvor Trond hadde lånt hytte.  Det var kaldt inne, så det ble fyrt opp i det som fantes av ved- og gassovner.  Så var det tid for en kort lunsj før vi spente på oss skiene.  Turen på lørdag fulgte traseen fra Råsjøen til Bjertnessjøen til Engelstadvangen / Hakkim og tilbake til Råsjøen.  Akkurat passe ettermiddagstur på ca. 15 km i rolig tempo.

 

Vel tilbake på hytta ble fyringen opprettholdt, og det ble samling rundt peisen.  Etter hvert kunne vi slå av gassovnene, og begynne å lage middag.  Med passende drikke før, under og etter maten, ble det en forholdsvis kort kveld.  Kl 2300 var det siste stearinlyset slukket, og natteroen hadde senket seg.

 

På søndag våknet vi tidlig til strålende vær.  Kjell tok ansvaret for frokosten, mens Lars og Trond begynte å rydde hytta.  Allerede kl 1030 var frokost spist, hytte ryddet og ski smurt.  Så bar det av sted på dagens skitur.  Målet i dag var Snellingen, et sted ca 10 km nord for Råsjøen.  Turen startet med ca 5 km motbakke.  Etter det var det nydelig terreng i ca 500 meters høyde med spredt furu- og bjørkeskog.  Vel fremme på Snellingen ble det tid til å nyte solen mens vi spiste matpakke og tømte termosene. 

 

En litt kald nordavind gjorde at pausen på Snellingen ble forholdsvis kort, og vi var snart på vei tilbake mot Råsjøen.  Retretten gikk overraskende fort, og etter kort tid var vi på Råsjøstua, hvor det ble investert i elgpølse og brus.  Så var det bare å fylle opp bilen og sette kursen hjemover.

 

Som planlagt var vi hjemme i god tid før middag.  Det hadde vært en tur som klubben kan være bekjent av, med passe dosering mellom skigåing og sosialt. Været på søndag rundet det hele av på en verdig måte.

 

Våre tanker går til dere som av forskjellige årsaker ikke kunne prioritere denne turen.  Dere hadde sikkert gode grunner, og kommer nok sterkere tilbake på vårturen.

 

 

 

Gastrocnemius 2006

v/ Trond, Kjell og Lars