VINTERTUR - 02

 

(Dette referatet er preget av å være et venstrehåndsarbeide og er skrevet etter litt påtrykk fra besøk på gjestesiden. Men det trengte skribenten også!!!)

 

Årets vintertur ble dessverre ikke gjennomført etter planen, men startet dog etter planen!!!

Fredag 8.3.02 reiste Lars og Bjørn fra Oslo ved 17 tiden for å varme opp hytta til Bjørn og tilrettelegge for et større innrykk lørdag. At de andre board’erne ikke var med på fredag, var nok en glipp da dette ble vurdert som om de ikke var ønsket.  Det var de selvfølgelig, men tanken var å fyre hytta og tilrettelegge slik at de som kom lørdag skulle nyte tilværelsen full ut. Dette er tatt til etterretning!

 

Terje H, Kjell S. og Trond reiste fra Oslo lørdag morgen og møtte Lars og Bjørn ved Valdres Alpinsenter 11.00. Vi fant raskt veien til utleiebua. Etter å ha følt at ikke alt haster på bygda ble endelig alle utstyrt med brett, støvler og briller. Briller var et ”must” da været var heller dårlig. Vinden blåste kraftig og vi pakket hetta godt over hode. Etter å ha testet forskjellige måter å kjøre heis på, klarte alle å komme opp i nybegynner  bakken. Her så vi på bakken hvor vi skulle ned med skrekkblandet fryd.

Tanken for igjennom hodene våre, og vi var skjønt enige om at dette skulle vi lære.

Etter å ha kjørt 34cm på brettet gikk alle sammen i bakken. Mange kommentarer ble overhørt og det virket som om noen ville gi opp og hadde innsett av vi ikke ble yngre, selv om vi hadde bundet fast beina på en planke.

 

Men etter å ha kjørt i 1 ½  time behersket alle teknikken (trodde vi), så da var det på tide med en velfortjent pause.

Diverse remedier ble puttet inne i kroppen og sammen med velvalgte ord om hvor flinke vi var bar det ut i bakken igjen. Vi kjørte en liten stund til før vår snowboard instruktør møtte oss kl. 1415. Han ville ha oss med til toppen for å undervise forskjellige svingteknikker på vei ned. Vi ble anbefalt å kjøre to og to sammen på t-krok da dette var lettere for nybegynnere.

Men hørte vi på han!! Nei da, vi tok tak i kroken å kjørte av gårde. Bjørn var å se mellom trærne på vei opp med kroken. At vi kom opp var et under.

Vel trygt oppe skulle vi lære å svinge begge veier. Etter dette var ”half-pipen” et ”must” trodde vi. Men hvor feil kan en ta! Vi slet oss nedover i et forrykende vær og etter en times undervisning sa instruktøren takk for seg. Hva han sa når han kjørte av gårde vites ikke, men vi kunne fortsatt ikke svinge mot bakken. Nå var klokken 1545 og vi ville bruke tiden fram til 1600 i nybegynnerbakken. Nå skulle den innlærte

mot-bakken-sving-teknikken til pærs!

Og etter litt fram og tilbake klarte i hvert fall Lars å svinge begge veier. Dette falt ikke i smak hos Bjørn, og mens Kjell overtok videokamera skulle Bjørn vise at han nok var den beste ”boarderen” i GSC. I den siste turen før innlevering av brettene skulle han virkelig vise de andre hvor flink han var. Klokken var nå 1545 og nå bar det utfor.

Resten av denne turen kan betegnes mer som Fjolls til Fjells.

Etter en liten sving og deretter en ny sving og så en  piruett, gikk Bjørn i bakken så det sang. Kommentarene fra Bjørn var ikke beskjedene og det bar rett inn på sykestua til spjelking. At høyre håndledd var brukket var det ingen tvil om!!

De andre var svært så omtenksomme og behjelpelige, men det var ingen vei utenom. Vi måtte reise til Fagernes legevakt. I 2 timer mens de andre spiste en bedre middag, prøvde de å strekke ut håndleddet. Men de måtte gi opp og ba oss reise til Gjøvik Sykehus. Heldigvis ble alle med til hytta for å hjelpe til med å pakke og stenge hytta. Veien var nemlig blåst igjen og vi måtte gå de siste hundrede meterne fram til hytta. Etter å ha pakket og dyttet biler opp av grøfta skilte vi lag. Terje, Trond og Kjell reiste til Kolbotn og Lars ble med Bjørn til Gjøvik sykehus. Her ble vi sittende til kl. 2330 før Bjørn kom inn. Etter enda noen timer var vi klare for å kjøre hjem.

Kl. 0400 var vi i seng.

 

Konklusjonen etter denne turen er at det er lov å bruke hue. Neste gang vi kjører snowboard, har vi håndleddsbeskyttelse og alt annet som kan beskytte gamle menn mot ungdommelig skader.

 

Men gøy var det og at vi prøver dette flere ganger er vi temmelig sikre på!!!

 

 

For styret i Gastrocnemius 

 

 

Severin Suveren (Uflaks!!)