Referat fra vårturen 1997

Kanotur i Østmarka 30.05. – 01.06.97

 

Årets kanotur gikk av stabelen som planlagt i Losbyvassdraget. NSB sørget for at Bjørn ble sittende på toget mens det brant lystig langs jernbanelinjen ved Rosenholm. Dette førte til at vi ble en time forsinket, uten at dette fikk noen som helst konsekvens for gjennomføringen av turen. Været -var definitivt på vår side, og kan bare beskrives som perfekt! Deltagerne var Bernt, Bjørn, Terje S og Terje H. Padleturen fredag kveld gikk lettere enn planlagt, og Mønevannet, Røyrivannet og Krokvannet ble lagt bakoss før vi ved 22 tiden,fant en perfekt leirplass ved tappenbergvannet. Base camp ble etablert og grillen fyrt opp. Grillede pølser med pils og Faun smakte utrolig godt etter en lang dag.

Lørdag "padlet" vi opp til krokvann (nr2), og ble enige om å ta en rask tur opp på Tonekollen Bernt fortalte om hvordan man ikke skulle forsere Østmarka, nemlig rett øst/vest. Vi la derfor i vei sydover og skulle følge høydekurvene som bøyde av mot øst. Kartet i målestokk l : 50.000 viste dessverre ikke alle detaljer og plutselig hadde vi valget mellom å gå bratt oppover rett øst mot Tonekollen eller enda brattere ned mot sydvest. Valget var enkelt der og da og vi fikk igjen erfare at det går opp og ned når vi går Østmarka "på tvers" Utsikten fra Tonekollen var fantastisk. Foruten idylliske Tonevann og Mosjøen ved Vangen, kunne vi også beskue kjente landemerker som f.eks. Vanntårnet på Myrvolltoppen. Tilbake i base camp på ettermiddagen til en bedre lunch. Bernt måtte reise hjem (gyldig grunn), og ble padlet over vannet hvor han tok beina fatt. Ettermiddagen ble benyttet flittig. Noen fotograferte flittig mens andre syslet med "sportsfiske". (Satte garn.) Lørdagskvelden var om mulig enda finere enn fredag, og maten var den samme.

Søndag pakket vi sakene etter frokost. Etter å ha konstatert at grovmasket ørretgarn ikke var noen suksess, padlet vi tilbake til Losby. Det gikk også rykter om at noen hadde besteget (Falkeberget før andre hadde våknet på søndag, men det er p. t. ikke dokumentert.

Konklusjon: Nok en vellykket tur er gjennomført!

 

Terje Haugen

[Tilbake til Hovedside]