Referat vårturen 2012

 

Turen ble gjennomført 2. – 3. juni.

 

Lørdag 2. juni – Plan B iverksettes kl 1100. Terje Kjører ned til Hallangspollen for å klargjøre hytte og kajakker.  Kjell S og Bernt handler inn mat for alle og møter direkte på hytta, noen minutter før Terje. Bjørn ankommer på sykkel noen minutter senere. Mat, drikke og utstyr for overnatting bæres inn i hytta og deltakerne kler seg godt for padling.  Været var som lovet, overskyet, vind fra nord 7 m/s, og temperaturen ca 15 grader.  Kjell S og Bernt går i kajakkene, Bjørn og Terje i følgebåten.  Etter noen minutter finner Kjell S ut at dette ble for ustabilt og går i land.  De andre deltakerne finner seg til rette i kajakkene og padler en drøy time hver i ytre og indre Hallangspollen. Vinden holder stand, men solen kommer frem. Kjell og Bernt rigger seg til med en øl i solen på terrassen, i mens Bjørn og Terje gjør unna siste padleøkt.  Ingen stor fysisk bragd, men greit nok for en gjeng med kajakk-ferskinger.

Solen varmer, ølen kjøler, varm grill og vips så var middagen klar. Biff, potetsalat, gresk salat, litt rødvin smakte utsøkt. Solnedgang, fyr i peisen, litt mer vin i hyggelig lag så gikk kvelden fort.  En stund etter midnatt kom Ole Lukkøye på besøk, og alle fant sin seng, uten problemerJ.

Søndag 3. juni, sen men god frokost. Brød, smør, ost, salami, skinke, egg, melk og juice av alle slag... Bernt og Kjell S takket for seg etter frokost, mens Bjørn og Terje tok en liten padletur ut mot Oscarsborg og Vindfangerbukta.  Skyet vær, kjølig, men nesten vindstille gjorde at vi fikk en fin liten søndagstur også før vi også pakket og reiste hjem.

Alle var rimelige fornøyde etter en sosial og hyggelig tur, og vi var enige i at det plan B ikke var noe dårlig alternativ. Vær og medlemmenes padlekyndighet tatt i betraktning. Plan A var å starte med introduksjonskurs på lørdag morgen, før vi på egenhånd skulle padle ut mot øyene i indre Oslofjord for å etablere teltleir for natten. En takk til Cojaq kurs og kajakkutleie som ikke klarte å gi tilbakemelding før etter at vi hadde gjennomført vår plan B. Vi ble dog ønsket velkommen ved en senere anledning, men da vet vi at bestilling må gjøres minst tre uker i forkant.

 

For styret i Gastrocnemius spadserclub

 

Terje