Referat fra Gastrocnemius’ vårtur 2006, 13. – 14. mai

Årets vårtur har faktisk vært en begivenhet i seg selv siden det er første gang Gastrocnemius i offentlig regi har dratt utenfor Norges grenser!

Turen var planlagt til Årjäng for å "sykle" dresin på "Dal-Västra Värmlands Järnväg’s" nedlagte jernbane som går fra Årjäng til Bengtfors, www.dvvj.com. Banen strekker seg over ca. 52 km parallelt med og ikke langt fra grensen til Norge.

Deltagende medlemmer var Bjørn, Lars og Kjell Ø som for øvrig tok en generalavgjørelse på at det ble lørdag til søndag tur, og ikke opprinnelig hele helgen. Avreise fra Kolbotn/Greverud 09.00 med ankomst Årjäng ca. 12.15 etter handling av mat og drikke. Tandem dresin var forhåndsbooket og sto klar når vi kom frem. Dresinen besto av to stk. "sykler" med passasjersete på høyre side og lasterampe bak, dvs. glimrende for tre personer. Det finnes også vanlig dresin for to personer, men da med kun én sykkel.

Etter å ha lastet opp mat og drikke, telt, soveposer og det vi trengte så regnet vi fort ut at totalvekten kom opp i ca. 400 kg inklusive vekten på dresinen som er 90 kg. Bortover linjen er denne vekten ikke noe problem, men underveis i stigningene merket vi at vi var ganske tunge og det gikk derfor tregere. Viktig å være "i siget" og ikke stoppe opp i motbakkene. Nedover gikk det vesentlig fortere og vi anbefaler å bremse litt for å ikke spore av i svingene!

Etter å ha kjørt over noen få "planoverganger" ble vi varme i trøya og "dro til" over de neste helt til vi kom over en veiovergang på en grusvei. Vi tenkte selvsagt ikke på at grusen legges også helt oppe til toppen av skinnene når bilene kjører over, så vi sporet av så det sang! Vi fikk doningen greit tilbake på plass og forsatte videre med litt mer forsiktig forsering av grusveier fremover.

Terrenget bar preg av skog, eng og utsikt over flere vann som "Västra Silen", "Lelång" og en del småvann underveis. Målet var å tråkke ned til Kråkviken ca. 36 km syd for Årjäng, telte der og returnere på søndag. Underveis passerte vi trivelige små, steder som Blomskog og Gustavfors. Siste halvdel av strekket fortonet seg ganske monotont, så vi bestemte oss for å dra videre helt ned til Bengtfors og ta bussen tilbake til Årjeng derfra på søndag.

Vel fremme ved Kråkviken sjekket vi ut "Silverlake Cano & Camping", men fant ut at vi villmarksgutta ikke hadde noe der å gjøre. Vi tok dresinen av skinnene, låste den og fant en nydelig liten plass til teltet ca. 500 meter syd for badestranden i Kråkvik. Der lå vi helt nede ved vannet med nydelig utsikt mot vest hvor grillet, fisket & dess like før vi tørnet inn i køya. Vi hadde heldigvis vett nok til å sjekke busstidene fra Bengtfors til Årjäng på lørdag kveld, for bussen gikk kun 10.30 og 18.20 på søndager.

Søndag morgen inntok vi tidlig frokost, pakket sammen og dro av gårde. Med unntak av første del av strekningen fra Årjäng var vel strekningen fra Kråkviken og resterende 16 km ned til Bengtfors den flotteste med fin utsikt over vannet "Svärdlång" og fin nedfart ned mot idylliske Bentgtfors.

Vi rakk bussen med klar margin og dro hjem igjen fra Årjäng ca. kl. 12.00. Været var flott, men noe kjølig begge dagene. Som vanlig fikk vi ingen fisk, men Gastrocnemius’ første utenlandstur var vellykket.

 

Kjell Ø.