Referat vårtur 8-9 mai 2004

Jerndalen, Rørfjell og Saltnes i Råde.

 

Referent: Lars

 

Årets vårtur gikk til  Jerndalen/Rørfjell og Saltnes i Råde og var en familietur. Det var bra oppslutting på turen med hebholdsvis 5 voksne og 9 barn.

 

Vi møttes ved Tomb kirke. Før alle var på plass her, hadde Trond vært behjelpelig en dame med å ”bryte” seg inn i en bil hun hadde satt fra seg med nøklene i. Dette var rette mann til oppgaven.
Herifra kjørte vi samlet innover mot Jerndalen, hvor vi parkerte bilene. Herfra gikk vi til forts innover til Rørfjell. På veien passerte vi en gammel gravplass her tok vi en kort pause. Turen gikk heretter til Rørfjell. Her er det satt opp et utkikstårn som i godt vær har god utsikt i alle himmelretninger. Etter å ha beskuet utsikten tok vi en rast med medbrakt mat og drikke. Turen gikk deretter tilbake til bilene.

 

Ferden gikk så videre til Saltnes hvor vi var resten av turen. Etter en kaffepause var turen inne for å prøve krabbefiske. Dette ble foretatt på Saltholmen som ligger noen hundre meters gange fra hytten. Selv om det var forholdsvis kaldt i vannet var det en og annen krabbe å få. 

 

Senere på ettermiddagen var turen inn til å prøve stedet sandvolleyball- og fotballbane.

 

Kvelden ble avsluttet med grilling og sosialt samvær.

 

Etter frokost på søndag ble strandfasiliteten teste ut og noen av de miste prøvde vannet. Det ble også på søndag spilt noen sandvolleyball kamper. Ellers nøt vi det fine været, som også var til stedet på denne dagen. 

 

Det virket som både stor og små hadde hatt to fine dager.