Referat Vårtur 2002

 

Årets vårtur ble en dagstur med kano med start fra Vangen skistue, hvor også medlemmenes  barn var invitert. Opprinnelig var Langen valgt som utgangspunkt for vårturen, men på bakgrunn av tilgang på kanoer, ble dette endret til Vangen skistue som utgangspunkt.

 

Fem av klubbens medlemmer, Trond, Bjørn, Kjell Ø, Bernt og Lars, stilte med til sammen fem barn på turen.

 

Det ble på sommermøte (kvelden før) besluttet at vi skulle benytte sykkel fra bommen og inn til Vangen skistue. Turen startet med oppmøte hos Kjell Ø ca. 10:30. Etter opprigging av diverse varianter av sykkelstativ, gikk turen videre til Siggerud og Vangen skistue. Fra bommen og inn til Vangen skistue var det en sykkeltur på 3 km.

 

Vi ankom Vangen skistue til duften av nybakte kanelsnurrer og skolebrød, som enkelte av medlemmene ikke kunne styre unna. Det ble samtidig spandert is på barna.

 

Etter utdeling av vester og årer, gikk ferden ned til Mosjøen hvor sjøsetting av kanoer ble foretatt. Etter en forholdsvis kort stund fant vi et egnet sted for å etablere leir. Her ble utstyret satt i land. Her ble det også spent opp en presenning over en allerede bestående gapahuk, slik at vi senere kunne sitte tørt og behagelig under grillingen.

 

Så gikk ferden videre til enden av Mosjøen og videre i Raudsjøen. Under hele denne periodene ble det gjort forsøk på å fange fisk, uten at dette lykkes å få noe.

 

I enden av Raudsjøen snudde vi og padlet tilbake til leieren. Her ble grillen tent og grilling av pølser var et faktum. 

 

Det ble tilbrakt mye tid ved leierne til både spising, fisking, spikking osv. Fisking med både sluk og mark ble forsøkt av de fleste. Imidlertid var det bare unge Aaslie som kunne vise til resultater, en liten ørret.

 

Tiden gikk og det var på tide å ta fatt på den siste etappen tilbake til utgangspunktet. Selv om været ikke viste seg fra sin beste side, hadde dette vært en fin tur for både store og små.  

 

 

 

For Styret

 

Lars Hollænder