Referat fra sommertur -96

På heia - leir, fottur og fiske

Vi møttes atter en gang v/Texaco - Sønsterudvn. Ferdig pakket for tur - denne gang til Norefjells vestlige områder.

"Vi" var som følger: Trond - Bjørn - John Arne og John Arnes diesel Caravelle. Etter en rask tilleggsproviantering var vi i gang. Tarjei og Terje S kjørte egne biler av praktiske årsaker.

Fredags rush tiltross - turen gikk smertefritt, ca 2 1/2 time. Ved Tempelseter ventet Tarjei og Terje s. Vi slo følge på bomvei langs istjern og parkerte der. John Arnes golden retriever Hedda og Terje s Kleine Munsterlender Pan (håper det var riktig Terje) var også med.

Bjørn var ikke god i ryggen slik at teltet hans ble delt ut bl.a. til Trond som fra før hadde en sekk med tyngde som et lite fjell.

Biler parkert og alt klart ruslet vi nordover mot leirplassen ved Dunkelitjern. Vel framme - etter nøye vurdering av hytta til Skredsvig (jeg tenker da på byggeteknikk o.l.) - kl. 21.00, begynte jakten på et noenlunde flatt sted for våre to telt. Vi fant et par brukbare flekker oppe i lia via a vis vannet. Teltene kom opp raskt som vanlig og Trond var da i god gang med matlagingen. Betasuppe med store og gode pølsebiter er grei kost en sensommerkveld på fjellet. 5 stjerner for den.

Etter en liten øl - og småprat, sovnet vi relativt tidlig (ved 23 tiden).

Lørdagsmorgen kom - med nydelig morgensol. Vi hadde sovet meget godt på våre selvoppblåste liggeunderlag. Morgenstellet ble tatt i bekken rett ved siden av teltene. Frokosten ble inntatt og Trond som hadde med klatreutstyr - tok med seg Terje S. og Tarjei til noen fine vegger på østsiden av vannet. Bjørn og John Arne ble ved teltplassen for å fiske.

Bjørn fikk første fisken - en pen ørret. John Arne fikk sin første i samme sekund som "panter martin" traff vannet - også dette en brukbar ørret. Fiskeiveren begynte å tilta etter som vi halte inn den ene ørreten etter den andre. Jeg tror faktisk vi fikk 12 stykker. Terje S. fikk jo også 2 på lånt stang.

De tre brave klatrene holdt faktisk på i 4 - 5 timer til lukten av stekt ørret møte dem ved teltene ved middagstid. Etter endt kokkelering fisket Bjørn og John Arne litt til - Trond og Terje s, dro på oppdagelsesferd i den umiddelbare nærhet, mens Tarjei dro til den nærmeste toppen for å få kontakt med Telemobil.

Terje S. fant etter hvert en forlatt pall - dermed var jakten igang. Vi klarte faktisk å sanke til et flott bål ved bekkeleiet. Her kledde vi godt på oss og samlet oss og samlet oss rundt bålet og Tarjeis lommelerke med vidunderlig god Whisky fra en eller annen skotsk øy.

Søndagen gikk turen - etter at leiren var ryddet - opp mot Gråfjell. :Norefjells høyeste punkt 1466 m.o.h. Været var nesten like godt som dagen før, fantastisk turvær. Fra Gråfjell fulgte vi stien T-merket mot Ranten - her møtte vi tildeles store flokker med reindyr og enkelte fjellryper (av den typen med fjær og nebb).

Hundene hadde nok lyst til å løpe etter reinen, men det ble de snytt fot denne gang. De fikk i allefall en skikkelig mosjonstur.

Etter å ha nydt utsikten, først fra Gråfjell, så på Ranten, bar det nedover mot bilene. Vel nede ved Istjern var det fotvask og sokkeskift.

Vi følte oss da så presentable at vi bestemte oss for å ta middagen på Tempelseter, men den gang ei - der serverte de ikke mat, så vi fant oss en kro nede i Eggedal sentrum hvor vi hadde et godt måltid.

Jeg takker for en fin helg..

John Arne Selnes

[Tilbake til Hovedside]