REFERAT  FRA SOMMERTUREN 22. – 24. AUGUST 2003

 

Årets sommertur  startet nesten som planlagt fra Oslo ved 14 –tiden. Bare ”litt forsinket” plukket Tarjei opp Trond og Lars på Oslo S., og Bjørn og Terje på Bryn. 5 voksne gutter med bagasje fylte Audi`n til randen.

Målet var  Topptur på Snøhetta på Dovrefjell. Værdama på TV 2 sa ”bedre vær” kvelden i forveien. (Verre kunne det neppe bli…)

Ved avreise var det blitt lettere vær på Sør–Landet og delvis på Østlandsområdet men nordover så det svart ut.  Alternative turer ble diskutert og  vi ”lyttet til erfarne fjellfolk” (Trond),  som var overbevist om at det ville være et markert værskille ved Dovrefjell.

Vi valgte derfor Jotunheimen som alternativ. Base - camp noen km syd-øst for Glitterheim ble etablert.

Trond med ”nytt” romslig fjelltelt, alle med komfortable underlag og soveposer. Fersk loff, smør og majones, samt 2 store ”nyfiskede” og varmrøkte ørreter gikk ned på høykant. Et par øl og en god natt søvn senere gikk turen via Glitterheim til Glittertind.

På vei opp forserte vi noen felter med nysnø, før vi kom opp på breen. Kastevinder og lavt skydekke gjorde at verken vær eller utsikt (20 – 30m) ble perfekt. Men vi fikk tatt bilde av utsikten, vist på et prospektkort! Fjellrypene fra Grimstad hadde vært forutseende nok til å ta med et prospektkort med bilde av toppen, badet i sol og hele Jotunheimen i bakgrunnen. Vinden løyet, kort rast og matpakkene ble fortært på toppen.

Turen gikk videre nedover mot Spiterstulen og tilbake mot campen ved Glitterheim. Ingen av gutta lot seg friste av ferdig middag og 5 fjellryper på Spiterstulen.

Etter en øl på Glitterheim og ca 10 timer siden avmarsj var vi tilbake. Undertegnede hadde medbrakt ingredienser til en enkel 5-retters middag som ble tilberedt i lystig lag med øl og akevitt.

 

Menyen:                       - Kamskjell i  hvitvinsaus med fersk Pasta og Pesto

                                    - Karri-marinerte Skampi, Grillet og  surret hvitløksaus, m Pasta og Pesto

                                    - Grillet, Rødvinsmarinert laksefilet med mer.

                                    - Grillet marinert kyllingfilet med mer.

                                    - Flamberte molter i karamell og Cognac-saus.

 

Maten falt i smak hos deltagerne. Lang dag og kanskje litt mye Cognac i desserten?, gjorde at det ble tidlig kveld i teltet.

Søndagen våknet vi uthvilte etter ca 10 t søvn. Alle planer om toppturer ble skrinlagt.

En god frokost senere var vi på tur hjem.

En ikke veldig spektakulær  men ”grei” fottur med mye frisk luft var gjennomført.

 

 

Terje Haugen

Ref.