Referat fra Gastrocnemius jubileumstur med våre damer.

 

Denne turen kom som et forslag  fra Bernt på årsmøte, og var sikkert et tema i heimen hos Sonja og Bernt etter damenes deltagelse på vårturen i 2010. Undertegnede lovet på årsmøte å ta tak i saken og komme tilbake ila våren.

Vi var klare på at dette skulle være en ekstra tur, og ikke gå utover de andre fire turene våre..

På årsfesten ble turforslaget lagt fram for alle som var der, og forslaget om Gaustatoppen/Gaustablikk ble godt mottatt.

I løpet av våren ble datoen for ekstraturen bestemt, og den helgen de fleste av kunne var 17-19 juni.

(Ekstraturen ble raskt døpt om til jubileumstur ila turhelgen, da det i disse dager er 20 år siden Gastrocnemius ble startet!)

Fredag 17. juni reiste Sonja, Bernt, Elin og Kjell fra Kolbotn, Tove og Kjell fra Oslo, Turid og Terje fra Høvik og Wenche og Bjørn fra Drøbak. Målet var å reise samtidig for så å handle/spise i fellesskap på veien, men pga stengte tuneller, kø, litt tidlig avgang med mer ble det slik at ingen spiste sammen, og det viste seg fort at den raskeste veien på GPSen brått ble en omvei pga omkjøring med mer. Vi hadde tett telefonkontakt på veien og fant fort ut at det ble litt spredning i ankomsten.

Kjell S. Og Tove, som var tidlig på plass på Gaustablikk, ble litt lei av å vente, booket inn på hytta og betalte for alle alle sammen, slik at vi andre kunne følge Kjells anvisning rett til hytta (hyggelig gjort).

Alle var på plass i en flott hytte kl. 22.00, og siden de to første ikke hadde klart å tenne opp peisen J ble det utført av speideraspirant Bjørn.

Noe som var en flott gest av de føste som ankom hytta (Turid, Tove, Kjell og Terje), var reservering av det flotteste soverommet til turarrangøren med frue. Dette satt vi stooor pris på selv om undertegnede var en smule skeptisk ;-) ”man gjør da ikke slikt uten en baktanke…” Men det gjorde de J

 

Etter en utvidet kveld med peiskos, litt smågodt og spise og drikke, fant alle sammen sengene (som holdt litt  over liggeunderlag standard),og stillheten la seg over hytta ca 02.00.

 

Lørdag våknet vi til et grått vær, og Gaustatoppen badet i lavt skydekke. Men vi var alle klar over at det vår meldt dårlig vær og var forberedt på dette.  Etter en solid fellesfrokost med matpakkelaging, ble det pakket for tur i gråværet og deretter kjørt av gårde til beste startpunkt ved Stavsrohytta. Dette lå litt syd for ryggen, men ga oss minst høydemeter ift lengen. Det var jo tross alt en familietur og vi ønsket at alle kom seg vel opp.  Totalt skulle vi gå ca 700 høydemeter fra starten ved 1178 moh til toppen på 1883. Turen opp skulle vise seg å være en grei tur, selv om det var litt vått og glatt. Fottøyet fungerte for alle, selv om enkelte sverget til superlette spesialjoggesko med ultra hard velfungerende såle, bygget for den ultimate turgåer som velger det ypperste av det ypperste inne fottøy for skog og fjell J

Litt morsom med navnene på turen vi fulgte, foruten Karl Johan kom til et stikryss som het Øverland (ikke vet vi hvorfor), men Kjell likte dette spesielt godt.

 

Videre tur til toppen gikk greit, og vel framme på turisthytta fant vi deilig stort varmt rom hvor alle fikk god plass (not). Men på 4 kvm fikk vi plass til en matbit og litt varm og drikke, før enkelte fant veien til selve toppen. Den ligger litt høyere, men faktisk mye mer spektakulær en vi regnet med, spesielt når stenene på eggen både var mosete og glatte, og når det i tillegg sluddet, fikk de av oss som gikk helt fram en litt spennende tur mot slutten. De som ikke gikk opp på eggen, eller snudde, gjorde nok riktig i det, ift at det var høyt nok og glatt nok for mange.

 

Turen ned gikk greit for alle, men mot slutten startet regnet og vi ble alle sammen gode og våte J

Vel tilbake i hytta satte vi ovner og varmekabler på maks slik at vi fikk tørket litt tøy. Men med 5 soverom, 3 bad, badstu og en svært romslig entre, var det ikke noe problem å henge opp vått tøy uten å bruke stue og kjøkken..

 

Etter en dusj/badstu, litt godt drikke og for enkelte av oss en Cowboystrekk, tok vi på finstasen og beveget oss bortover til hotellet, hvor vi spiste en bedre buffet, med alt tilbehør.  Noe av oss spiste mer enn normalt og det var ikke bra for undertegnede. Etter maten beveget vi oss IKKE til dansen, men tilbake til hytta for den gode samtalen og lett drikke. Noe av oss duppet litt med øyelokken rundt midnatt, og derfor avslutte de fleste rundt midnatt. Noen sågar lengre ut på natten, men alle fant etter hvert sengene.

Søndag morgen våknet vi etter behov og for de av oss som er litt morgenfugler, ble oppvasken gjennomført, samt at bordet ble dekket. Peisen ble tent og så var det fellesfrokost igjen. Etter frokost var 8 av 10 klare for hjemmreise og når hytta var klargjort (vi outsourcet vasken) reiste de fleste hjemmover. Været var ikke bra, men Terje og Turid skulle prøve seg på en liten tur til. Hadde været vært bedre og enkelte ikke ventet Amerikabesøk, ville vi nok flere av oss tatt en søndagstur. Men det får vi ha til gode neste gang. For dette var så hyggelig, at en ny tur med damer blir planlagt til juni 2012.

 

Takk for deltagelsen til våre kjære koner/samboere/kjærester, dere gjorde en flott innsats og vi tar dere gjerne med på tur neste år!