REFERAT FRA HØSTTUREN 1994

Høstturen ble avviklet helt i henhold til innkallingen. Den var gradert til hard/krevende og skulle skille klinten fra hveten. Dette ble også utført, kun tre deltok…

Dag 1, 22. september

Kjell stilte velvillig med bil, og avgang fra Kolbotn ble kl 18:30 med Trond som passasjer. Terje S. og hunden Pan ble plukket opp på Røa. Vel etablert på Terjes hytte tro feltkokk Trond til med karbonomelett. (Gassflammen ble visst i varmeste laget….) Med champignon og øl til smakte det i alle fall utmerket. Detaljplanlegging av rutevalg før sengetid.

 Dag 2, 23. september

En svært så morgenfrisk Trond dro i gang dagen halv åtte. Kjell hadde nok helst sett at det ble ca. fem timer mer på øyet. Terje hadde ingen mening om noe som helst. Frokost med pakking av tre dagers matpakke for lunsjbruk. Avmarsj kl 9:00. Først flatt langs skogsbilvei, senere opp langs Fjellbekken på til dels våt sti. Drikkepause. Så monterte Terje på pulsmåler for å dokumentere innsatsen (Evt. Få varsel om hjerteinfarkt i god tid…). Været var så til de grader i godlune at antrekket ble lett. Første mål: Treknatten (1101 m.o.h.). Litt småklatring mot slutten. Så gikk vi syd, sydøst, direkte mot Jøranfisen (1127 m.o.h.). Lunsj underveis. Kjell som verken hadde kopp, kar eller bestikk med seg, delte broderlig hundekoppen med Pan. Sommerdag i høstfarget Lyng! Litt mat i livet ga kraft til møre kropper. Fra Jøranfisen gikk vi unnabakke til Sandvatnet (561 m.o.h.). Her fikk Kjell både sand og vann i begge skoene etter en noe hasardiøs manøver. Leirslaging etter 7 timers gange, på østsiden av vannet. Kjøttsuppe til middag. Vedsanking. Ved hjelp av små mengder edle dråper løste vi så de fleste av verdens problemer. Kos ved bålet til halv elleve. Sengetid.

 

Dag 3, 24. september

Terje foretok i løpet av natten ca. 527 rotasjoner i soveposen. Kroppen var dermed så og si mumifisert p.g.a. vridningen i lakenposen. Totalt ca. 25 min. søvn…. Tidlig opp. Fantastisk morgen med høy, blå himmel, blankt vann og fjell i blendende sol. Pan henrives av sin nye hobby og bringer stadig nye, perforerte, lemen til leiren. Rask frokost. Planen er dagstur uten sekker. Pan bærer maten i kløv. Sundt sydenden av Sandvatnet. Deretter nesten direkte opp på Bukollen (1121 m.o.h.). Forholdsvis bratt marsj syd for steilt sva. Autografer i boka ved varden. Nordlig kurs. Rast i østhellingen av Gråkollen (1088 m.o.h.). Herfra hadde vi flott utsikt til leiren. Nye lemen bringes inn av Pan. Kursen var deretter nedstigende nordøstover mot Gravvatnet. (572 m.o.h. ). Delvis bratt over små sva og ned kløfter. Fra Gravvannet og til leiren gjorde Trond rede for sentripetalkraftens mysterier. Deretter fulgte som en avledning, Kjells framstilling av rallykjøringens gleder og sorger. Så kom vinden! Fortvilte forsøk på etablering av levegger av presenning. Sjefsavgjørelse av Trond; Vi flytter leir! Ny leir etableres ca. 400 m. unna ved meander i Sæterelva. Nærmest sumplandskap å regne, men stille. Terje sanker ved, Pan sanker lemen og Trond/Kjell reiser telt. Spaghetti og grilling av pølser. Klart vær fortsatt men noe kjøligere. Kjell sover i midten den påfølgende natten. Omgivelsene var nok litt truende i den mørke skogen. Pan sover ute og drømmer om lemen.

Dag 4, 25. september

Frostnatt i natt. Etter at bålet er i gang og frokostsuppa med havregryn er inntatt er imidlertid varmen på plass i kalde kropper. Intense lemensøk av Pan uten resultat. Riving av leir. Fortsatt sol og fint vær. Retur mot bilen langs sti via Fjellsætra og Vikersætra. Kort rast. Vel tilbake på hytta inntok vi kaffe og kjeks, vasket og returnerte i retning Oslo. Hamburger/Lasagne på Hallingby. Terje hjemme 17:00. Kolbotnfolket noe senere.

Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur….

 

Terje Strømsnes.

[Tilbake til Hovedside]