Gaupesteinsmarka

 

Referat

Årets høsttur var en dagstur i lokalt område, nærmere bestemt Sørmarka og Gaupesteinsmarka. Kjell som skulle være ansvarlig for turen, måtte melde forfall under den kjente setningen fra TV2’s Senkveld med Thomas og Harald, ”Kjell gjør ting han ikke kan”. Og i dette tilfelle, terrengkjøring på høyt nivå og det på årets aller siste tur med Kolbotn Sykkelklubb! Resultatet fra en spenstig manøver på Grønnliåsen, ble 2 knekte ribbein og en litt forslått Kjell.

Men turen skulle gjennomføres, og siden det var 4 påmeldte ble turen gjennomført som planlagt. Bernt og Lars møtte Bjørn på Statoil på Ski, og deretter bar det til parkeringen ved Gaupsteinsmarka. Her startet vi i rask gange mot Gaupsteinen, som var det endelige målet for dagen. Ikke store utfordringen, men en fin start på dagen i et flott vær. Kart og kompass var tatt med, men mer som en kuriositet enn et reelt behov. Løypa til Gaupesteine er svært godt merket, og du skal være rimelig svaksynt for å bomme. Og etter 1 times gange i et nydelig vær, var vi på toppen av steinen. Behovet for inntak av vårt og tørt var ikke påfallende, slik at turfølge valgte å finne en plass i solen før vi inntok det vi hadde med i sekken. På veien tilbake møtte vi mange flere enn normalt (hva er normalt?), men siden hele turen hadde vært beskrevet som en fin søndagstur i ØB dagen i forveien, skjønte vi hvorfor. Enkelte brukte artikkelen i ØB som kart og etter hvert ble det rimelig folkesomt i marka, men det var bare hyggelig å møte masse turmennesker!

Etter en 2,5 timer var vi vel tilbake ved bilen, og alle var enige om at det hadde vært en fin halvdagstur i et nydelig vær.

For styret i Gastrocnemius

Bjørn