Referat – Høsttur 2008

Gastrocnemius Spadserclub

 

 

 

 

Høsttur 2008 gikk av stabelen lørdag 20. september på sykkel gjennom ærverdige Nordmarka.

Kjell Ø, Bjørn og Terje møttes på parkeringsplassen ved Sognsvann kl 10. Himmelen var grå og det var høst i lufta da tre ”spreke gutter” tråkket i vei opp mot Ullvålseter, og ned bakken mot sørenden av Skjærsjøen. Solen kjempet for å trenge igjennom skydekket, men klarte det ikke helt. Sjøen var blank og en liten antydning av høstfarger speilet seg i vannet. En kort rast på demningen for å forevige stemningen med Terje sitt nye kamera falt seg naturlig.

 

Turen fortsatte i rolig tempo langs østsiden av vannet, opp til Bjørnholt og videre langs Bjørnsjøen og nesten til Kikut. Planen var å ta en liten runde før lunch på Kikut. Uten å ha studert kartet alt for nøye tråkket vi videre langs Hakkloa sin vestbredd, rundt Store Sandungen til Sandungen hvor sulten begynte å melde seg. Heldigvis hadde Terje med seg stor matpakke bestående av to brødskiver med Serranoskinke og vellagret, svett Jarlsberg. Ingen fare for at noen forspiste seg selv om måltidet ble gjort unna på rekordtid. Vi trillet videre langs Vesle Sandungen og ned til Langlia, langs Heimtjernet og ut til Langlivannet. Kartleseren var ikke helt våken så det ble noen hundre meters omvei før vi fant Fyllingsdalen og trillestien opp mot Knappa (505 moh).

 

Da vi kom opp på Knappaveien ca 440 moh var det ingen som tenkte tanken på å bestige toppen. (Heldigvis var ingen av de mest topphungrige medlemmene med på turen.) Vi fulgte strake veien ned til Fyllingsmalet ved Smaltangen og videre over haugen til Kikut. Vaflene med rømme og syltetøy, og kaffe gjorde underverker med slitne kropper. Himmelen var blå og solen skinte over Bjørnsjøen og gutta fikk igjen full fokus på naturens flotte skaperverk.

 

Etter en lang rast var solen på hell, klokka var mer enn planlagt og beslutningen om å ta samme vei tilbake var enkel. Kun en kort stopp ved Bjørnsjøens østside for å forevige utsikten ble innvilget før vi syklet rett tilbake. Dvs neste rett tilbake. Vi bommet nemlig på demningen ved Skjærsjøen og før vi visste ordet av det var vi nede i Maridalen!  Det ble derfor også noen km på asfalt langs Maridalsveien, over Korsvoll og opp igjen til Sognsvann.

 

Tre slitne kropper etter 6,3 mil,  tilbake på parkeringsplassen var enige om at det hadde vært en fin tur, fin natur og flotte inntrykk. Været var perfekt og treningsutbyttet ble også brukbart.

 

 

 

 

for Styret 2008

 

Terje Haugen

Referent