GASTROCNEMIUS SPADSERCLUB

 

Referat fra høsttur 2006

 

Årets høsttur var lagt opp som dagstur i området nord for Sokna.  Målet for turen var Tjuvenborg, med påfølgende lunsj på Tjuvenborgkoia.  Med på turen var Kjell S., Bernt og Trond.  I tillegg hadde Kjell med seg en langhåret schæfer, bikkja til hans nye flamme.

 

Vi startet fra Oslo ca 0930, og var vel fremme ved Saksentjernsetra ca kl 1100. Her parkerte vi og fulgte veien et stykke videre til fots.  Etter ca 500 meter traff vi på blåmerket sti, og denne førte oss trygt opp på Tjuvenborg.  Tjuvenborg er en kolle på ca 700 moh.  Turen opp dit går gjennom nydelig skogsterreng, og avsluttes med en lang, bratt stigning før man endelig er på toppen.  Herfra er det nydelig utsikt til fjern og nær.  På vår tur begrenset utsikten seg til ”nær”, da skydekket lå lavt denne dagen.  Til tross for begrenset utsikt hadde vi en lengre kaffepause her før ferden fortsatte til Tjuvenborgkoia.

 

Tjuvenborgkoia tilhører Ringerike Turistforening, og er en av mange ubetjente DNT-hytter i området.  Hytta var låst med standard DNT nøkkel, så vi låste oss inn i annekset, og nøt vår medbrakte lunsj under tak.  Det viste seg at vi hadde prioritert litt forskjellig når det gjaldt proviant på dagstur, men til slutt hadde alle fått brødmat, og kjeks til kaffen er heller ikke å forakte.

 

Etter å ha ryddet pent og låst etter oss fortsatte turen nordover til vi dreide ned mot Vesle Leintjernet.  Stien her går over noen nydelige myrer som er ganske fuktige på denne årstiden.  Her var det en fordel med skikkelig fottøy, selv om det lenge ble hevdet at gore-tex joggesko også holdt vannet ute.

 

Turen tilbake til bilen gikk raskt, og 3t.30.min etter at vi startet var vi tilbake ved utgangspunktet. 

 

I forkant av turen ble opplegget gjort om til at dette skulle være en barnetur.  Det viste seg imidlertid at de som hadde behov for å kunne ta med barn på tur denne helgen allikevel ikke ønsket å være med på tur.  Turen ble derfor gjennomført stort sett etter de opprinnelige planene. 

 

Turen er veldig godt egnet som barne- / familietur.  Det er variert og spennende terreng, og med standard DNT nøkkel er det mulig å benytte Tjuvenborgkoia til lunsj om været skulle tilsi dette.

 

 

Styret 2006