Hei på dere!

 

Da kan vi endelig presentere følgende opplegg til Norefjell neste helg:

 

Avgang Greverud/Kolbotn lørdag 8. mars (kvinnedagen? - er det rart vi rømmer!) kl. 09.00, påmeldte så langt er Bjørn, Terje + 2 x Kjell avtaler seg i mellom om kjøring. Jeg har kun én bil, så jeg kunne gjerne tenke meg å sitte på med noen.

 

Mot Norefjell via Drammen; Hokksund, Åmodt osv., til:

 

Alternativ 1 ved bra vær og lite vind: Parkering på Tempelseter og ca. 2 - 2,5 timers skitur (http://www.turistforeningen.no/turplanlegger/trail.php?tr_code=nor3&x=13&y=12&v=4

) opp til DNT's hytte Høgevarde (1390 moh), ca. 400 høydemetere stigning. Glimrende utgangspunkt for å nå toppene Høgevarde (1459) og Kringleåsen på lørdag og Norefjell's høyeste topp - Gråfjell 1466 moh - samt Ranten på søndag før vi sklir ned til bilen igjen. 

 

Alternativ 2 ved ikke fullt så bra vær og ikke fullt så lite vind: Parkering på Sandvassetra og ca. 1 times skitur opp til DNT's hytte Tovesetra på 980 moh, turen har kun ca. 50 høydemetere stigning. Herfra kan det bli litt for langt å gå til Høgevarde (14 km hver vei med en del stigning), men Gråfjell kan nås på lørdag og i hvertfall på søndag.

  

For begge alternativer gjelder følgende:

 

- Henholdsvis selvbetjent (med mat) og ubetjent hytte, men jeg foreslår at vi uansett handler inn alt på veien opp til felles lunch/niste og middag lørdag samt frokost og niste/lunch til søndagen. Ta ev. med vin hjemmefra så vi slipper å bruke tid på det underveis. Husk DNT's regler med sovepose/lakenpose osv., eller bruk denne jukselappen: http://www.turistforeningen.no/turplanlegger/article.php?ar_id=9667&fo_id=437 eller denne artige lenken: http://www.turistforeningen.no/turplanlegger/cabin.php?flash=1

 

- Kjell Ø tar med kart og kompass 

- Alle tar med skismøring (så slipper Terje å bekoste alt)? Kanskje greit med feller?

- Bjørn tar med DNT nøkkel siden jeg mistet min på Blefjell (er det andre som også har - i back up?)

 

- Hvem har lett spade som kan henge på sekken?

- Solkrem, slalom/stormbriller, dnt kort, andre ting?

 

Blir været så ille at vi ikke har muligheter for å komme opp på Toveseter heller, så må vi finne på noe helt annet, men da skal det være ekstremt dårlig vær - eller vin!

 

Mvh Kjell Ø.