Hei på dere edle tur gutter!

 

Vil minne dere på vinter turen i år som blir skitur til toppen av Reineskarvet – 1791 moh.

 

Det er satt opp lørdag til søndag 9. til 10. mars i årsplanen, men datoene tilsier fredag til lørdag 9. – 10. De som vil kan ev. også ta søndagen på fjellet (kan jeg tenke meg). Vi har da en ”backup” for ev. dårlig vær på lørdag og kan prøve på søndag. Samtidig er det et større skirenn i området ”Bergsjørennet” på 3,4 mil på søndag, så da tror jeg det blir rimelig fullt i området på søndag som også vil ha innvirkning på bookingen på Bergsjøstølen.

 

Link til Bergsjøstølen: http://www.bergsjostolen.no/

 

På grunn av skirennet vil På Mikkelsplass være Bergsjøstølen i helgen med ”foredrag” om riktig smøring osv. Litt avhengig av om det melder seg nok på til rennet.

 

Vi kan jo smøre, så vi kan konsentrere oss om følgende opplegg:

 

Avreise fra Kolbotn/Oslo:           Fredag ca. kl. 2

Fremme Bergsjøstølen:             Ca. 6 – halv 7 (Middag Kl. 7 inkludert i prisen)

Etter middag:                            Smøring av gane og ski

Lørdag morgen:                         Avgang etter frokost (husk niste) etter rute:

 

Bergsjøstølen 1100 moh, ca. 5 - 6 km til Reine 1200 moh

En bra stigning ca. 3 km opp til 1600 moh (stigning 4/30 skal vi klare, ta med feller uansett)

Videre ca. 1,5 - 2 km til opp på 1700 moh og ytterligere ca. 5 km på ”cruising” bortover til toppen på 1791 moh

 

Total løype ca. 30 km +/- etter veivalg. Med pauser etc. så blir det en passe dagstur. Se vedlagte utsnitt med kartrute.

 

Hjem lørdag kveld eller søndag.

 

Siden dette er tidlig i mars og opp på 1800 moh, så er vi litt avhengig av at det er noenlunde bra vær, ønsker ikke ”Blefjellsyndromet” for 3.de gang. Er det for dårlig skal jeg sjekke opp mulighetene for å kunne prøve kiting, alternativt om vi prøver igjen på søndag.

 

Booking: Bergsjøstølen kr. 740,- pr. døgn inklusive 3 retters middag fredag kveld, frokost med niste og ev. vafler ved hjemkomst (hvis ikke det er på neste døgnet).

 

NB: Jeg må ha svar så snart som mulig for å kunne booke inn mens det ennå er rimelig. Gi meg også beskjed om dere ønsker hele helgen. Blir vi mange med som også ønsker å være der hele helgen, kan det være muligheter for å leie en rimeligere hytte i nærheten men da må vi ta høyde for ev. endret skirute siden vi neppe kan stå parkert på Bergsjøstølen. Skal sjekke opp det i mellomtiden.

 

Mvh Styret

v/Kjell Ø.