Vårtur 8-9 mai 2004

Jerndalen, Rørfjell og Saltnes i Råde.

 

Nå nærmer tiden seg for årets vårtur. Dette blir en familietur i området Jerndalen/Rørfjell og Saltnes i Råde. 

 

Ansvarlig for turen vil allerede være på stedet. Transport fra Oppegård til turens utgangspunkt for øvrige medlemmer må vi koordinere.

 

Man må kjøre E6 forbi Moss. Ta deretter av til Rygge, gjennom Rygge sentrum. Ta til høyre i første rundkjøring (116) mot Saltnes. Følg denne veien til Tomb. Her ligger Tomb kirke (rød) hvor vi samles ca. kl. 12:00 (Det tar ca. 45-50 minutter å kjøre fra Oppegård)

 

Vi kjører samlet  innover mot Jerndalen, hvor vi parkerer bilene. Herfra går vi til forts inn til Rørfjell. På veien passerer vi en gammel gravplass. På Rørfjell er det satt opp et utkikstårn som i godt vær gir god utsikt. Her tar vi rast i medbrakt mat og drikke. Turen går deretter tilbake til bilene. Turen klassifiseres som meget lett.

 

Ferden går så videre til Saltnes (hytte) hvor vi tilbringer resten av ettermiddagen/kvelden. Vi griller til middag/kvelds. Hver enkelt tar med (eller gjør innkjøp i nærbutikken) det en ønsker å grille og drikke. Tilbehør til grilling vil vær på plass på stedet.

 

Det er hyggelig at flest mulig overnatter til søndag. Avhengig av oppmøte er det mulig at noen må tilbringe natten i telt. Dette avklarer vi etter hver. Husk  å ta med klær etter værforholdene, samt sovepose (det er noen få puter / dyner på hytten, så det er mulig for noen å ta med sengetøy).

 

Etter frokost på søndag spiller vi sandvolleyball og prøver oss på krabbefiske (dette kan vi selvfølgelig også gjøre på søndag)

 

Frist for påmelding settes til tirsdag 4 mai.