Sommerturen 1998
"Store Knutsholstind"
21 - 23 Aug.

 

Store Knutsholstind 2341 m

 

"Står man inne i Knutsholet og kikker oppover sidene mot toppen av Store Knutsholstind ,blir man overveldet av fjellets dimensjoner. En står også å beklager at ikke denne tinden er Norges høyeste. Den er jo så mye dristigere og mer majestetisk enn Galdhøpiggen og Glittertind. "

Styret har herved gleden av å invitere alle Gastrocnemiuser til årets store fysiske utskeielse sommertur-98.
Turen blir som tidligere annonsert lagt til en 2000m topp i Jotunheimen, nærmere bestemt "Store Kuntsholstind" i Leirungsmassivet.

Tinden som ligger vest i "Jotnenes fryktinngytende østborg", er på sokkelessen målt til 2341 m. Dette medfører at toppen uten blygsel kan smykke seg med tittelen "Norges 16 høyeste fjelltopp". Toppen ble førstegangs-besteget av Gastrocnemiuser (Trond, Bernt) 11.August-94 kl:12:05 , og vi kan garantere at utsikten fra tinden vil falle alle Gastrocnemius hjerter meget nært, såfremt værgudene tillater det.

Plan for gjennomføring

For at rammene rundt turen skal være mest mulig behagelig, har vi valgt Gjendebu som basecamp. Om vi her overnatter på Gjendebu hytta, eller telt i område rundt , vil kun været et spørsmål om hygiene, økonomi og trivsel noe som vi igjen overlater til plenum å avgjøre. Gjendebu vil sannsynligvis også kunne fungere utmerket som basecamp til en evnt. alternativ uværstur, som da vil gå i dalstrøka innafor.

En av turens kritiske suksessfaktor vil være å komme seg til Gjendebu (og da helst innafor den tidsrammen vi har til disposisjon.).

Tidligere erfaringer med å kjøre opp til Gjendeheim fredag ettermiddag, og legge seg i telt ca 100m fra båtplassen har viste seg være et vinner trekk. Kampen mot fanatiske Beseggen tilbedere, vil med andre ord kun være et spørsmål om riktig timeing. Båten går kl 07:00 og tar ca 1 time.

Etter en bedre frokost ett sted rundt Gjendebu, starter vi med "lett oppakning" oppover mot Svartdalen. Stigningen på ca 500m er vil neppe by på de helt store utfordringer. Etter 2 -2 1/2t er vi sannsynligvis oppe ved det første vannet i Svartdalen. Her tar vi oss en god matpause for å samle krefter til det store støtet. Herfra følger vi nå en vardet sti 900m rett opp mot toppen.

Stien er tidvis bratt og vil kreve litt kliving (ikke klatring) , men er dog ikke verre enn at samtlige medlemmer bør kunne nå toppen etter 2 -2 1/2t. Man føler seg til enhver tid trygg.

Turen oppover klassifiseres av styret som "Krevende".

Vi nyter utsikten og tar oss en ny velfortjent pause. Nedstigningen tilbake til Svartdalen tar igjen ca. 2 timer.

Dersom tiden nå ikke helt har løpt fra oss, har de som evt. skulle ha litt krefter igjen, nå en ypperlig mulighet for å støte opp på Svartdalspiggen.

Vel nede ved Gjendebu tar vi oss en dusj, samt en bedre velfortjent middag.

Søndagen går i sin helhet til hjemreisen. Ønsker noen å hoppe av på Memurubu for å gå over Beseggen til Gjendesheim bør det kunne realiseres.

 

 

Litt om utgifter:

Båtturen på Gjende tur/retur betales av styret. (såfremt vi ikke blir formange)

Eget utstyr (Se forslag til pakkelisten)

Alle stiller med sovepose, liggeunderlag, ett komplett sett varme klær inkludert vindanorakk , et sett lette klær, regntøy, egnet skotøy, toalettsaker og så videre... (Husk det blir minemalt med bæring av tung sekk)

I tillegg en lett tursekk til termos, solbriller, solkrem, matpakke og så videre......
J.fr sundt fjellvett.
Husk medlemskort i turistforeningen.

Felles utstyr

Styret stiller med førstehjelpsutstyr, kniv, kart/kompass og fotoutstyr.
Hvem som stiller med telt kommer vi tilbake til.

Transport

Vi regner med å starte fredag rundt 16:00 ett sted rundt Oslo.
(Detaljer kommer vi tilbake til når vi vet hvem som stiller.)

Påmeldingsfrist

Gi beskjed så tidlig som mulig dersom ønsker å delta på turen
Seneste frist: fredag 14.August kl 22:00

Påmleding gis til:

Bernt Jordbræk
66 80 06 59
bjordbra@online.no

Ved påmelding gir du beskjed om du:
Kan du stille med bil?.
Kan du stille med telt?
Ønsker å overnatte på Gjendebu?
Hvor/når du ønsker å starte på fredag?
Andre krav/ønsker for turen?

 

Med vennlig hilsen

Styret -1998

[Tilbake til Hovedside]