Invitasjon til årets sommertur

 

Hei, denne mailen blir litt kort da jeg sender den fra mobiltelefonen. Er fremdeles på ferie.

Det nærmer seg sommerturen og som annonsert i turplanen blir dette i område Leirvassbu helgen 20-22 August. Har ikke vært på noen nye topper i år så jeg hadde tenkt på noen av bukkholstindane på lørdagen og tverrbythornet på søndagen om været skulle tilate det.

Da det tar en 5 timer å kjøre fra Oslo til Leirvassbu bør vi starte fra Oslo ved 16 tiden. Hvem som kjører får vi avgjøre når vi ser hvem som blir med.

Nå har Kjell forhåndsbestilt rom så vi kan benytte disse. Har snakket med Leirvassbu og det er plenty av soveplasser helgen før og etter. Det ser ut til at vi har truffet en travel helg.

Et alternativ er å flytte til helgen etter dvs. 27-29. August. La meg få høre om det er steming for det? Vi må i såfall avgjøre dette så snart som mulig dvs. senest mandag 16/8.

Håper at så mange som mulig kan delta.

 

Ut fra mail korespondansen så langt ser de ut til at man ønsker å beholde den opprinnelige helgen.

I sum ser det da ut til at vi blir 5 stykker dvs:

-          Bernt

-          Bjørn

-          Terje

-          Kjell

-          Tarjei

 

Transport

Hvem melder seg frivillig til å kjøre? Trenger helst to stykker da 5 voksne menn i en bil blir noe trangt for så lang tur. Ser at Bjørn ønsker å dra fra Oslo kl 14 og dette er ok for meg dersom om det passer for dere andre og dersom vi kan kjører via Hønefoss. Da Audien min dessverre havarerte i sommer og Golfene mine ikke egner seg for så lange turer trenger jeg å sitte på fra Hønefoss som på tidligere turer.

Innkvartering på Leirvassbu

Kjell har ordnet med innkvartering på Leirvassbu se egne e-mails.

Bukkholstindane

Bukkholstindane er en svært fin rygg med mange topper. Det var der jeg gikk 9 topper på rad i fjor (tok 12 timer). Hvor mange vi tar i år kan vi avgjøre avhengig av vær og formen til gutta. Som Bjørn nevnte er ruten opp på Store Bukkholstinden 2213 moh, uten gule trekanter. De som vil kan da rusle ned mens vi andre kan ta noen flere topper.

Det blir noe vandring da det er et stykke fra Leirvassbu, rundt Tverrbythornet og inn dalen der vi kan begynne oppstigningen men dette burde gå greit da terrenget er relativt flatt. Inne i dalen må vi imidlertid krysse en elv men kan ikke huske jeg måtte vade for dette. Et bra tips er likevel å ta med seg noen slippers da disse er lette, tar liten plass i sekken og er svært fine å vade med.

Tverrbythornet

Tverrbythornet 2102 moh, hører egentlig til Tverrbotntindane som vi gikk i 2008 men er litt utilgjengelig fra denne ryggen. Det er derimot relativt å lett å komme opp på denne via dalen fra Leirvassbu. Her er det heller ingen gule trekanter. Hadde dessuten i sommer, med meg min sønn på 12år og han hadde ingen problemer. Oppstigningen kan virke litt kjedelig i første delen men så åpner det seg et fantastisk panorama rett før toppen. Her ser vi rett bort på Kyrkja på den ene siden og Bukkholstindane på den andre siden. Nedstigningen går raskt og distansen bort til Leirvassbu er som fra Kyrkja.

Alt i alt, er vi heldig med været kan dette bli er fantastisk fin tur.

I følge yr.no blir ikke været til helgen allverden men med den treffsikkerheten de har hatt i sommer må vi nok vente noen dager før vi kan ane hvordan det blir.

Mvh,

Tarjei Haugen/Styret 2010