Invitasjon til Trollheimen 24-27/8 - 95

 

Styret har herved gleden av å invitere alle Gastrocnemiuser til årets store styrke prøve. Høstturen som i år er lagt til hjerte av Trollheimen blir av oval weekend lengde.

Turen graderes av styret til "Krevende". For å slippe mest mulig bæring er overnattingene basert på hyttene i område (Husk medlemskortet TF)

Dersom det før avreise rapporteres om dårlig vær eller mye snø i Trollhetta, legges alternativ topptur til Rondane (Samme avreisested / Tidspkt.).

Torsdag 24/8 Reise

Vi starter turen fra Tullinløkka kl 15:00. Terje S og Terje H stiller med bil.Dersom oppmøte prognosen holder stikk trenger vi muligens ennå en bil. Kan DU stille med bil så gi beskjed ved påmeldingen. Vi følger E6 oppover Gudbrandsdalen forbi Oppdal til Grindal. Det vil bli avsatt tid til en kort middag på den lange ferden. Fra Grindal tar vi av på en seter/anleggsvei til Jølhaugen. Avhengig av tid og lommebok bestemmer vi oss for om vi skal overnatte i telt ved bilen eller gå ca 4 km til Jøldalshytta.

 

Fredag 25/8 Trollhetta

Avmarsj fra Jøldalshytta er satt til senest kl: 09:00 (Fra Jølhaugen 1 time før). Dagen er i sin helhet avsatt til å nå Trollheimshytta via de tre toppene på Trollhetta.

Turen er i Karl H. Brox bok om Trollheimen beskrevet på følgende måte:

9 timer vardet.

Dette er den mest dramatiske av de vardede turene i Trollheimen. Trollhetta har tre topper som kranser den dype botn ned mot Svarttådalen med det intens blå og delvis isbelagte tjernet 600m under toppene. Ruten har stor høydeforskjell er tung og har et par luftige partier. Men folk med vanlig tur erfaring vil ikke ha problemer. En kilometer vest for Jøldalshytta(739m) tar vardingen av fra ruten nedover dalen og stiger bratt opp mot Langfjellet(1250m). Stien går flatt fremover på kanten av Langfjellet mot Trollhetta-masssivet før den stiger opp til første toppen av Trollhetta(1522m) . Ned i skaret mot den midtre toppen(1470m) passerer stien et luftig parti med god utsikt ned mot Litlehelvete. Storura opp mot toppen (1596m) er bratt og kan være sleip i regnvær. Ura ned mot neste skaret(1470m) og opp til stortoppen (1614m) er slakere og fin å gå.

Nedstigningen ned mot Trollheimshytta er drøy, men den fantastiske utsikten over Folldalen og Snota-massivet gjøt at alt går lettere. Stort sett går stien i lettgått ur, men det er også partier med stor, men stødig ur. Mot skogen går stien nedover en bratt grusavsetning før den slaker ut i storfuru og myrterreng i Folldalen. Stien krysser Svartåa før vi når Trollheimhytta (537m).

 

Lørdag 26/8 Snota (1668m)

P.g .a den relativt lange ferden på Fredag er Lørdagens utflukt frivillig. Det kan være hardt å komme igang med en stiv og støl kropp. De som vil kan ta en hviledag på Trollheimhytta (leier fiskeutstyr etc).

Utflukten på Lørdag består av å bestige Snota. Avmarsj senest kl 10:00.

Turen er i Karl H. Brox bok om Trollheimen beskrevet på følgende måte:

5 timer opp, 3 timer ned, vardet.

Snota er kanskje den mest markerte og vakreste fjellmassivet i Trollheimen. Toppen vender eggen og stupene mot Folldalen og gir en markert profil mot Trollheimshytta. Selve topp-massivet hever seg opp bak Bossvasshøgda, bak Snothaugen og til slutt bak platået ved Snotvatnet. Dette gir fjellet en egenartet dominerende og opphøyet dimensjon, men samtidig en tilbaketrukket beliggenhet. Under oppstigningen langs merkingen får du til fulle oppleve dette egenartede fjellet, etter hvert som toppene kommer nærmere for hvert nytt platå du kommer opp på. Mot toppen går stien i store slynger rundt botnene og breen innunder toppen.

Følg vardingen mot sør tre hundre meter over brua og bratt oppover til Bossvasshøgda. Hele tiden har du flott utsyn til Snota rett fram.. Fra Bossvatnet tar vardingen innover på høyresiden av Snotamassivet. Stien tar opp til venstre opp fra skogen. Etter et par bratte kneiker dreier stien tilbake over noen fine sva og opp til en flott utsikt utover Folldalen (1270m) . Vardingen dreier mot nordsiden av toppen igjen, og kommer opp på breen innunder toppen(1340m) . I særlig snøfattige år kan det være sprekker på toppen av breen der stien krysser over. Vær spesielt oppmerksom når det er dårlig sikt. Fra breen følger vardingen ryggen først bratt, siden flatt mot toppen(1668m) , og fram til en fantastisk utsikt til fjellene i Trollheimen, sørover mot Innerdalsfjellene og utover den brede Folldalen kantet med fine rygger og fjell.

Legg også merke til utsikten vestover til de vakre , men mindre besøkte fjellområdene den veien.

Nedturen går samme vei. Hjemturen på den lettgåtte fine stien framover Bossvasshøgda er en god avslutning på denne egenartede toppturen.

Søndag 27/8 Svartdalen + Hjemreise.

På Søndag er avmarsj satt til senest kl: 09:00. Ferden går gjennom det vakre og meget frodige natur reservatet i Svartdalen. Etter ca. 4,5t bør vi være tilbake på Jøldalshytta, Vi tar en liten pause før vi rusler tilbake til bilene.

Vi regner med å være tilbake i Oslo området ca 21:00.

Litt om bespisning

Vi baserer oss på å kjøpe middag, samt smøre niste på hyttene. Dersom vi overnatter i telt den første natten må vi nyte medbrakt frokost / lunch den første dagen.

Nb. Sørg for nok ekstranæring i form av sjokolade etc til selve turene.

Se forøvrig pakkliste forslag.

Nb husk termosen.

Litt om utstyr

Se pakklisten. (Husk vi kan få dårlig vær.)

Hva som pakkes i sekken må likevel overveies nøye da vi skal slite med sekken over Trollhetta. Det kan være fordel med egen sovepose på Trollehimshytta. De som pålegges av styret til å medbringe ekstra utstyr vil få beskjed om dette i god tid før avreise. De som ønsker å delta gir beskjed til Bernt senest innen den 18/8 kl: 22:00.

De som ønsker å medbringe gjester sørger selv for å formidle invitasjonen / pakklisten videre.

Styret ønsker alle vel møtt. Dette blir en topp topptur

 

Med vennlig hilsen...

 

Styret-95

[Tilbake til Hovedsiden]