Kjære gastrocnemiuser,

Da nærmer vi oss Høstturen 2007, og som tidligere nevnt blir det dagstur i Østmarka Søndag 22.sept.2007.  Turen kvalifiseres som lett, og gjennomføres uten ”vær” forbehold.  Målet med turen blir blant annet Ramstadslottet som vi angriper fra Øyeren eller Losby, ett sted rundt klokken 10:00. Det vil si at vi prøver å komme oss av gårde ved 9 tiden fra Oslo/Kolbotn.  Uten å være skråsikker mener jeg faktisk at kubben blant annet var på Ramstadslottet i 1991. Dette vil bli verifisert. Detaljer som lengde og ambisjonsnivå for turen legger vi ved turstart, der vi ser an været og ønskene til de som stiller. Vi har mange flotte turmuligheter utover Ramstadslottet i dette område.  Mat, drikke og ”riktige” klær er den enkeltes deltagers eget ansvar.  Gi beskjed om du stiller på søndag og om du eventuelt kan stille med bil, så tar vi det der fra.  Vel møtt til en gastrocnemisk naturopplevelse.     

 

 

For styret 2007

Bernt Jordbræk

 

Høyt på strå. Ramstadslottet er ikke helt den høyeste,
men regnes likevel som Østmarkas tak
. Foto: STEIN BOTILSRUD

 

ier du Ramstadslottet til en ekte Østmarksvandrer setter du garantert sterke følelser i sving. Denne kjempen nordøst i marka er en klassiker av de virkelig sjeldne.
Riktignok mangler slottet noen få meter på å være Østmarkas høyeste topp, men det får så være. Her befinner du deg på Østmarkas tak. Utsynet er unikt. Mot øst ser du utover Øyeren, flate Romeriksbygder, helt til Sverige i klart vær. Mot syd har du hele den bølgende Østmarka. Mot nord og vest ser du Nordmarka og de karakteristiske konturene av både Tryvannshøgda, Oppkuven, Kikuttoppen og Kjerkeberget.
Stiene som fører opp til Ramstadslottet er også noen riktige perler. Her bærer det frem gjennom flere hundre år gammel skog med kjempegraner og nesten like mektige furuer på kryss og tvers i det kuperte landskapet.