Høstturen 2004

Romeriksåsene

10. Oktober

 

Endelig har vi kommet til høstturen, og etter å ha saumfart utallige Marka alternativer falt valget til slutt på Romeriksåsene, og da nærmere bestemt område rundt Bekkestua og Årstadsvangen. Turen egner seg spesielt bra for de av dere som har sans for naturskjønne omgivelser. Stiene i område er nemlig flere steder beskrevet som ”av de mest idylliske i hele Marka”.

Første delmål for turen blir ”Gruva på Oppegårdskollen”, et stort dagbrudd hvor det ble tatt ut sink for vel 100 år siden.

Fra Gruva går ferden videre via Kirkeby og langs den vakre Gjerderumsgjermenningen (en tidligere demning som nå er fjernet), ned til Årstadsvangen. Her fra vender vi snuten nordvestover retning Raudfjell, og hanker oss etter hvert inn på stien over Hellebekksmyra til Bekkestua. Dersom uret tillater det, returnere vi til bilene fra Bekkestua.     

Romeriksåsen stiller selvfølgelig i sin fineste høststas.

Turen gradert som lett, og lar seg gjennomføre selv for dem som liter med kropplige skavanker. Turen gjennomføres uten vær/vind forbehold.

Vi møtes på Glitre parkeringsplass som ligger i Hakadal (rett sørvest for Oppegårdskollen) ca. klokken 10:00. Transport avtales ved påmelding.

Påmelding gis til Bernt innen 8. Oktober.